MÁVSZ konferencia előadásai

Kolozsvár, Románia
2005. október 8.

A Magyar Állatorvosok Világszervezete ló-gyógyászati konferencia - sorozatot szervez

I. az emésztőszervek betegségei
II. a légzőszervi -, szív és érrendszeri -, idegrendszeri betegségek
III. a végtagok betegségei
IV. szülészet, szaporodásbiológia
tárgykörökben.

Az emésztőszervek betegségeiről szóló konferenciát Kolozsváron tartjuk 2005. október 8-án, a Brassai Sámuel Líceumban a December 21 sugárút 9. szám alatt (az Unitárius templom mellett, a Főtértől 150 méter).

A konferenciasorozat elsődleges célja a kollégák napi munkájához újabb hasznosítható ismereteket adni, ugyanakkor bemutatni azt is, hogy a világ élvonala hol tart az adott témakörben, rámutatva a továbbfejlődés tendenciáira, lehetőségeire.

Hasonló konferenciákat tervezünk más állatfajokkal kapcsolatosan is.

A kolozsvári konferencia előadásai:

9:00 Megnyitó

9:05 Sziebert Gergely: A lótartással kapcsolatos igazgatási feladatok

9:30 Sótonyi Péter: A lovak szájüregének anatómiája

9:50 Sahin-Tóth Tibor: A lovak fogászati és szájsebészeti ellátása

10:40 - 11:00 Kávészünet

11:00 Sótonyi Péter: A lovak bélcsatornájának anatómiája

11:20 Bakos Zoltán: A lovak hasmenéssel járó kórképeinek kórjelzése és gyógykezelése

12:10 Tóth József: A kólikás lovak vizsgálata

13:00 - 14:00 Ebéd

14:00 Tóth József: Csikók kólikás megbetegedései

14:50. Sótonyi Péter: A lovak hasüregének topográfiája

15:40 - 16:00 Kávészünet

16:00 Tóth József: A kólikás lovak hasűri sebészete

17:00 - 18:00 Kérdések, megbeszélés

A konferencia részvételi díja 5.000.- Ft. A Világszervezet a nem EU-s határontúli tagjainak részvételét 3000.- Ft-tal támogatja, a diákok részvételi díjat nem kell fizessenek.

Prof. Tóth József levele

"Kedves Alelnök Úr!

Mivel Sziebert  Elnök Úr e-mail címét nem ismerem, ezért engedtessék és "bocsájtassék" meg nekem, hogy a Magyarok Világszövetsége Elnökségének Önön keresztül fejezem ki köszönetemet a Kolozsváron megrendezett tudományos konferenciára történő meghívásom miatt. Felejthetetlen élmény és óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy a határokon túli Magyarországon szervezett konferencián szerepelhettem. Bevallom egy gyermekkori álmom vált valósággá azzal, hogy magyar nyelven "magyaroknak" Erdélyföldön tarthattam előadást. Gyönyörű és egyben megható két nap volt ez az életemben, piros betűs ünnep!
A Szövetség Elnökségének az előadók kiválasztása során személyemet ért megtiszteltetését őszintén és tiszta szívből köszönöm. Alelnök Úr barátságát,  amely ennek a rendezvénynek a hangulatát meghatározta és melegséggel, hazaszeretettel körítette ugyancsak hálásan köszönöm.

Kérem továbbítsa köszönetemet az Elnökség felé.

Üdvözlettel és baráti szeretettel                        Tóth József"

Dr. Sahin-Tóth Tibor beszámolója az eseményről

"Kedves Kollégák!

Szeretnék beszámolni Nektek arról, hogy a Magyar Állatorvosok Világszervezete, Szieberth dr. vezetésével igen nagy sikerrel rendezte meg az első ló-gyógyászati konferenciát, Kolozsváron, a Brassai Sámuel Líceumban.
Az előadók, prof. Tóth József, prof. Sótonyi Péter, Bakos Zoltán, Szieberth Gergely és a magam nevében szeretnénk megköszöni, hogy e történelmi falak között találkozhattunk határon túli kollégákkal, akik igen nagy érdeklődéssel hallgatták minden szavunkat és az előadások után nagyon sok gyakorlati kérdést tettek fel nekünk. Mindenki igen hasznosnak gondolta /gondolja/ ezt a továbbképzést és a nagy érdeklődés /kb. 150-200 fő/  a további konferenciák sikerét is biztosítani fogja. Köszönjük a baráti fogadtatást a gondos szervezést. A Magyar Állatorvosok Világszervezet munkájához sok sikert kívánok.

Sahin-Tóth Tibor"

Vissza a lezajlott konferenciák listájához


Vissza a lap tetejére

Vissza a főlapra