Vítame Vás na stránke SOMVL

Svetová organizácia maďarských veterinárnych lekárov (World Organization of Hunagarian Veterinarians) je organizáciou zaloľenou maďarskými veterinárnymi lekármi ľijúcimi v Maďarsku a v iných krajinách sveta v roku 1997.

Cieµmi Organizácie okrem iných sú hlavne

  • vybudovanie a udrľiavanie systému odborných a kultúrnych vz»ahov
  • udrľiavanie a rozvíjanie maďarských veterinárnych tradícií
  • spoznanie a zlepąenie spoločenského postavenia, morálneho a materiálneho ohodnotenia
  • ochrana záujmov veterinárneho stavu
  • zaloľenie odborných a regionálnych organizácií na základe poľiadaviek členov, napomáha» splneniu ich cieµov
  • zostavenie a dennú aktualizáciu menoslovu a adries maďarských vet. lekárov ľijúcich vo svete
  • nápomoc pri graduálnom aj postgraduálnom vzdelávaní na vysokej úrovni
  • organizovanie výmeny domácich a zahraničných skúseností, umoľnenie ďaląích moľností vzdelávania praktikantov, nápomoc pri vedeckej a praktickej práci absolventov
  • poskytnutnú» maďarským veterinárnym lekárom kvalitnú odbornú literatúru a informácie.

Uvedené ciele sa snaľí Svetová organizácia maďarských veterinárnych lekárov uskutočni» bez ohµadu na ątátne hranice a ątátnu prísluąnos» za účasti a spolupráce s existujúcimi veterinárnymi organizáciami a nezávisle od aktuálnej politickej moci.

Pre veterinárov iných národností a pre iné profesie je umoľnené sta» sa podporujúcim členom Organizácie.

Hírek

 2021-11-22

A Magyar Állatorvosok Világszervezete sikeresen megtartotta 2 napos nemzetközi konferenciáját Szencen (Szlovakia)
Összefoglaló
Hallgatói szemmel

 2021-10-28

A COVID járványügyi helyzet megváltozott Szlovákiában. Az ólublói járás fekete besorolást kapott, ami azzal járt, hogy a szállodánkat be kellett zárni.
Szerencsére sikerült egy másik helyszint találni Szencen, mely Galánta és Pozsony között található.
A konferencia a Hotel Senec-ben 4* lesz!
Minden résztvevönek oltási bizonyítványt kell hoznia
Minden résztvevönek rendelkeznie kell FFP2-es maszkkal
Minden résztvevönek távozáskor ki kell fizetnie az idegenforgalmi adót 1 euró/fö/éj

 2021-10-06

Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelös államtitkára elvállalta az ólublói rendezvényünk fövédnökségét és a helyszínen köszönti a jelenlévöket

 2021-09-28

Az elnökség 2021 szeptember 23-i ülésén egyhangúlag határozatban rögzítette, hogy a soron következö konferenciánkon, Ólublón, csak érvényes COVID-19 oltási igazolással lehet részt venni.
Az oltási igazolás az a dokumentum, amely megerösíti, hogy a birtokosa az igazolást kiállító államban COVID-19-oltóanyagot kapott.

 2021-06-19

A Magyar Állatorvosok Világszervezete 2021 november 12-13-án Ólublón (Szlovákia) tartja soron következö rendezvényét

 2020-12-17

A november 28-i Praxismenedzsment Konferencián az USA-ban élö és dolgozó kollégánk, Dr. Poduszló László felajánlott egy jelképes összeget a Kárpátalján élö magyar állatorvos kollégák megsegítésére.

Ez valóban egy baráti kezdeményezés, egy nemes gesztus, ha Ön is szeretne támogatást küldeni a kárpátaljai magyar állatorvosoknak, akkor a Magyar Állatorvosok Világszervezete által, az alábbiakban megadott számlára utalt összeggel teheti ezt meg:
Magyar Állatorvosok Világszervezete
Forint számlaszám:
OTP Bank 11705008 - 20460073
Deviza számlaszám:
OTP Bank 11763055 - 40917883
Iban szám:
HU-48-11763055-40917883
A közleménybe feltétlenül írja bele, hogy a kárpátaljai magyar állatorvosoknak utalja az összeget!
A MÁVSZ Elnökségének döntése alapján a felajánlott összegek a kárpátaljai magyar állatorvosoknak, hallgatóknak a konferencia költségeit fogják csökkenteni.

 2020-12-12

Prof. Dr. Wekerle László és 16 társszerzö munkájaként megjelent a Nagy Magyar Sertéskönyv. Ez a könyv nem enciklopédikus tankönyv, hanem közvetlen segítség a gyakorlatban dolgozóknak.

Ára nettó 19.000 HUF +5% Áfa.

Rendelhetö itt: asertes@asertes.hu

Boritó

Fejezetek

 2020-11-10

A Magyar Állatorvosok Világszervezete a többször elhalasztott ólublói konferencia pótlásaként 2020. november 20-21-én Tatán kívánta megrendezni soron következö rendezvényét, egy olyan hibrid konferenciát, melyet a magyarországi és szlovákiai régióink tagjai helyben, míg a többi régió online követhetett volna figyelemmel.
A járványügyi helyzet romlása, és a mai napon bejelentett szigorúbb korlátozó intézkedések miatt a konferencia nem kerül megrendezésre.
Világszervezetünk céljai változatlanok. Többek között lehetöséget szeretnénk biztosítani a világ valamennyi magyar állatorvosának egy-egy közös rendezvényen való megjelenésére. Ezen cél továbbra is szemünk elött lebeg, ezért soron következö rendezvényünket, bízva a járványügyi helyzet javulásában, az eredeti helyszínen, Ólublón (Szlovákia), a korábban tervezett programmal 2021. április 23-24-én szeretnénk megrendezni.

 2020-10-29

2020 október 26-án gyertyafényes ünnepséggel tisztelegtünk Tatay Zoltán harmadéves, kitünö képességü állatorvostan-hallgató emléke elött, akit 1956. október 24-én, fehér köpenyében, sebesült ellátása közben ért halálos lövés a Harminckettesek terén. 25-én holttestét a Sebészeti tanszéken ravatalozták fel, majd csendben temették el 27-én a mai Kémiai Tanszéknél.
Az idei évben a Tatay-díjat Moldován Panna, a Világszervezet Hallgatói Tagozatának elnöke kapta.
Gratulálunk neki!

 2020-06-16

Az Állatorvostudományi Egyetem gyermekrajz és elbeszélésiró pályázatot hirdet a 120 éve született legendás író, Fekete István emlékére

 2020-06-16

Az Állatorvostudományi Egyetem az alábbi szakállatorvosi képzéseket hirdette meg 2020 öszére. Szeretettel várják a kollégák jelentkezését:

Egzotikusállatok gyógyászata szakállatorvos képzés

Kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos képzés

Sertés-egészségügyi szakállatorvos képzés

 2020-06-04

Gondolatok a trianoni békediktátum
századik évfordulójára


Nemcsak testben, de lélekben is magyar emberként fájdalommal tölt el ez a nap, amikor arra kell emlékeznünk, hogy történt egy elfogadhatatlan, igazságtalan döntés. Gyakran kezdödnek így a gondolataim "mi lett volna, ha...". Mi lett volna, ha 100 évvel ezelött nem így döntenek...de ezt tették. Ebbe mi soha nem tudunk belenyugodni.
A Magyar Állatorvosok Világszervezetének 23 éves fennállása bizonyíték arra, hogy szükségünk van egymásra, nem tudjuk jelenünket, jövönket elképzelni egymás nélkül. Az évenként megrendezett konferenciáink fö mozgató rugója is ez. Volt idö, amikor próbálták nehezíteni az útjainkat, söt fenyegettek is minket, de ez nem tántorított el minket, hogy jelenlétünkkel demonstráljunk a "határtalanság" és az egységünk mellett.
Minden évben eljön június 4-e, amikor valamennyi magyar ember a Kárpát-medencében és a Világ bármely országában megemlékezik, koszorút helyez el, akár a Világszervezet nevében is. Ezt teszem én is és kérek mindenkit, hogy nemzeti és szakmai összetartozásunk jegyében jöjjön el novemberben Ólublóra és demonstráljuk a Világ és a kétkedök felé, hogy a nemzetünk egy és oszthatatlan, ezen pedig a jelenlegi országhatárok sem változtatnak.

Sziebert Gergely

 2020-06-03

Kijelölésre került a tavaszi, elmaradt találkozónk idöpontja!

A Magyar Állatorvosok Világszervezete, soron következö konferenciáját Ólublón (Szlovákia), 2020. év november hónap 20-21. napjain kívánja megszervezni.

 2019-11-13

Interneten is alá lehet írni a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést.
Az SZNT közleményében kérte, hogy ha meg akarják szüntetni Székelyföld hátrányos gazdasági megkülönböztetését, ha lehetövé akarják tenni fejlesztésre szánt uniós források lehívását, ha azt akarják, hogy Székelyföld regionális identitása megmaradjon, akkor írják alá a polgári kezdeményezést.

A digitális aláírási ív Nemzetiregiok.eu címen érhetö el a Támogatom fülre kattintva. Az internetes felület lehetövé teszi, hogy ki-ki kiválassza, az állampolgárságának megfelelö adatlapot, és az adatszolgáltatás nyelvét. Az aláírási ív helyes kitöltése után a honlapon megjelenik a köszönet a támogatásért és az aláírási nyilatkozat azonosító kódja.

 2019-11-02

A budapesti konferenciánk összefoglalója, képei és egy megjelent riport elérhetö!
Összefoglaló a rendezvényröl
Képek a konferenciáról
Riport az elnökválasztásról

 2019-10-21

A Világszervezet nagy sikerrel megrendezte Tisztújító Közgyülését és Nemzetközi Konferenciáját 2019 október 18-19-én Budapesten az Állatorvostudományi Egyetemen.
A küldöttek egyhangúan Sziebert Gergelyt választották a Magyar Állatorvosok Világszervezete Elnökének.
A megválasztott elnökség további tagjai: Sótonyi Péter, Szelényi Zoltán, Gombos Zoltán, Sikó Barabási Sándor, Makó Ádám, György Balázs, Pleva László, Horváth József, Balla László
A megválasztott számvizsgáló bizottság tagjai: Kiss Miklós, Oláh József, Róka Csaba, Koszorús József, Oroszi József
Gratulálunk a megválasztott tisztségviselöknek!

 2019-10-02

A Magyar Állatorvosok Világszervezetének Elnöke 2019 október 18-án 15.00 órára hívta össze a soron következö küldöttközgyülést.
Helyszín: Állatorvostudományi Egyetem Aula
1078 Budapest István u. 2.

 2019-08-06

Szerelmes Földrajz címü müsorban alelnökünkkel, Sótonyi Péter rektor úrral készült portré volt látható, "Gyökereim a nyugati végeken" címmel.

 2019-08-06

A Világszervezet idei Hallgatói Táborát 2019 augusztus 13-17 között rendezi Székelyszentkirályon.

 2019-08-01

Öszi konferenciánk fövédnökségét elvállalta Dr. Nagy István, Magyarország Agrárminisztere

 2019-07-10

A Világszervezet 2019 október 18-19-én Budapesten tartja következö nemzetközi konferenciáját, mely egyben tisztújító küldöttközgyülés is lesz.
Az alapszabályunk értelmében tagjaink a küldöttek útján gyakorolhatják szavazati jogukat. Szervezetünk tagjait kérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot a régióelnökökkel, akik részletes tájékoztatást adnak a tisztújítás menetéröl!

 2019-06-20

Széchenyi Díjas alelnökünkkel, Sótonyi Péter Rektor Úrral készített riportot a Kossuth Rádió. A beszélgetés az alábbi linken meghallgatható:

 2019-04-17

A Világszervezet sikeresen megrendezte nemzetközi konferenciáját Kárpátalján, melyen 200-an vettek részt.

 2019-04-17

A Világszervezet Elnöksége elhatározta, hogy megjelentet egy kiadványt a magyar képzömüvész állatorvosok (faragók, szobrászok, festök, akvarellisták, grafikusok, fotósok, stb.) alkotásainak válogatásából.
Ezért kérünk minden állatorvos Kolléganöt és Kollégát, aki a képzömüvészet bármely ágában tevékenykedik, vagy ilyen személyt ismer, jelezze ezt a mavsz@t-online.hu és a rhyssavet@gmail.com e-mail címen, hogy a kiadvány elökészítését megkezdhessük!

 2018-11-15

Moldován Panna, a MÁVSZ Hallgatói tagozatának elnökének összefoglalója a belgrádi konferenciáról.

 2018-11-14

2018 júniusában, az Ünnepi Könyvhét alkalmából jelent meg az Atlantic Press kiadó gondozásában Cserhalmi Dániel Csengöfrász címü kötete, mely elsöként mutatja be a Rákosi-korszak politikai rendörségének müködését egy fikciós krimin keresztül. A szerzö ugyanakkor nem történész, hanem az Állatorvostudományi Egyetem Növénytani Tanszékének, tanszékvezetö docense. A regény egyik legnagyobb erénye a hiteles történelmi háttér, és ezért a mü megjelenését a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, valamint az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára is támogatta.

 2018-11-09

A Világszervezet sikeresen megrendezte nemzetközi konferenciáját Belgrádban, melyen 270-en vettek részt.

 2018-10-31

A Múzeum 1956 Emlékére Alapítvány minden érdeklödöt szeretettel meghív a Klebelsberg Kultúrkúriában 2018 november 6-án 18.00 órai kezdéssel tartandó könyvbemutatójára és emlékülésére

 2018-07-12

Szomorú kötelességünk tagságunkkal külön is tudatni, hogy egy igen fiatal tagunk, Hallgatói Tagozatunk éveken át volt elnöke, Tatay Zoltán díjasunk, diplomásként választmányi tagunk, dr. Buják Dávid 2018 július 6-án örökre itt hagyott minket. Alapszabályunkban vállalt céljainkból fakadó kötelességünk, hogy a Világszervezet érték-, sors-, valamint baráti közösségként müködjön. Dávid szervezö ereje, lelkes hajtómotorja volt ennek a közösségnek egészen fiatal kora óta, ezért is érintettekként és szomorúan vesszük tudomásul a megváltoztathatlant. Emlékét szívünkben megörizzük.
A Világszervezet Elnöksége

 2018-04-26

A Világszervezet sikeresen megrendezte nemzetközi szakmai konferenciáját Nagybányán, melyen 253 kollégánk vett részt a Kárpát-medencéböl

 2018-01-16

A Magyar Állatorvosok Lapjának 1/2018-as számában cikk jelent meg a Világszervezet által megjelentetett Magyar állatorvos írók antológiájáról

 2017-11-21

A Világszervezet nagy sikerrel rendezte meg a 20 éves fennállására szervezett szakmai konferenciát Kassán.
Az esti díszvacsorán felléptek a Boldog Salkaházi Sára Iskola diákjai és a Csermely kórus Havasi József karnagy vezényletével.
1. videó
2. videó
Elnöki levél
Összefoglaló
Képek
Tudósítás a konferenciáról

 2017-05-24

Az idei Ünnepi Könyvhéten (június 8-11.) megjelenik Dr. Kassai Tibor professzor emeritus "Szemenszedett bölcsességek IV." címü aforizma és idézet gyüjteménye, amely 224 oldalon az utolsó 7 év gyüjtésének új anyagát tárja az olvasó elé.
Könyvborító

 2017-05-10

A brassói konferenciánkról készült képek

 2017-04-24

Elkészült a "Világosságot csináltunk magunk körül! - Állatorvosi '56" dokumentumfilm hosszabb változata.

 2017-03-22

A Fövárosi Bíróság 77.PK.61.263/1997/25 határozatával jóváhagyott Alapszabály alapján a tagdíj 2017. január 1-t követöen 5000 Ft/év, a hallgatók és nyugdíjasok tagdíja 2000 Ft/év.

 2016-12-23

Megjelent Dr. Németh Tibor: Kisállatok Lágyszervi Sebészete és Mütéttana címü könyve.

 2016-10-26

A "Világosságot csináltunk - Állatorvosi '56 " az Állatorvostudományi Egyetem dokumentumfilmje az 1956-ban a campuson történtekröl.

 2016-10-25

Határon túli kollégáinknak lehetöségük van a Magyar Állatorvosok Lapja Online változatának elöfizetésére nagyon kedvezö 10000 Ft/év áron

 2016-04-27

A Csillagkövetök Néptáncegyüttes fellépése Székelyudvarhelyen itt látható:
https://www.youtube.com/watch?v=o01gZ9kUh_A

István Ildikó és lánya Dorka fellépése a székelyderzsi templomban itt látható:
https://www.youtube.com/watch?v=L-5j9F2cDz4

 2015-12-04

Módosult az Alapszabály

 2014-01-28

Megjelent Dr. Karasszon Dénes: Az állatorvoslás története képekben címü könyve, mely megvásárolható vagy megrendelhetö a Világszervezet irodájában 3500 forint+postaköltség áron.

The History of the Veterinary Profession in Pictures by Dr. Dénes Karasszon has been published. The book is available at the office of the World Organization. The price of the book is 3500 Ft (or Euro or Dollar) + cost of delivery

 2010-11-02

Belépési nyilatkozat

 2010-05-20

A MAVSZ rendezvényeiröl eddig megjelent DVD-k megrendelhetök a drpatus@gmail.com e-mail címen és utána átvehetök a soron következö rendezvényen.

 2009-07-18

Tagdíjfizetési szabályzat

 2008-06-06

A MÁVSZ támogatásával és ajánlásával megjelent könyvek

Számlaszámaink:

Magyar Állatorvosok Világszervezete:
OTP Bank 11705008-20460073

Tolnay Sándor Közhasznú Alapítvány:
OTP Bank 11705008-20457837

SWIFT kód: #OTP VHUHB